Onze projecten

Hero Town Roadshow

De Hero Town Roadshow strijkt neer in jouw gemeente om je offline samen te brengen met buurtbewoners en je uit te dagen gevoelige maatschappelijke gesprekken op een positieve manier te voeren, ook bij verschil van mening.

De roadshow neemt je mee in een reis door het brein – waarin je kennis maakt met de valkuilen in gesprekken en hoe deze te overwinnen – en toont dat we als mens uiteindelijk meer hebben dat ons verbindt, dan ons verdeelt.

Nieuwe Helden Training

Het Nieuwe Helden project traint kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar om zich te ontwikkelen tot actieve, empathische, betrokken burgers. Deze interactieve training geeft invulling aan burgerschapslessen en is opgebouwd uit de volgende onderdelen: helden & groepsgedrag, groeimindset, mindfulness, sociale zelfverdediging en eerste held bij ongelukken. 

Ons doel is om het vlammetje aan te wakkeren dat in iedereen zit, en om leerlingen te laten zien hoe ze dit vlammetje verder kunnen ontwikkelen. Met deze training kunnen leerlingen oefenen om steeds meer en vaker een ‘Nieuwe Held’ te zijn.

Nieuwe helden website
Aanmelden als school!

Wat vinden deelnemers van onze Nieuwe Helden Training?

Workshops & lezingen

We spreken op conferenties en andere evenementen, waarin we dieper ingaan op verschillende aspecten van heldhaftig gedrag, bijv. op de werkvloer, in de wijk en op scholen.

Samen staan we sterker. Om deze reden vinden wij het belangrijk om gelijkgestemden een platform te bieden om de kennis die we hebben, te delen met de maatschappij. Daarom werken wij samen met zowel nationale als internationale organisaties.

Partners & Vrienden