WORD EEN LEERKRACHT-HELD!

Hoe maak je van je leerlingen echte helden? Wij komen je graag daarbij helpen in de klas en geven daarmee een stuk invulling aan de burgerschapsles.

Lesprogramma

Lesprogramma

Met behulp van vijf lessen leren je leerlingen de basis van elke heldendaad.

LESPROGRAMMA

Meedoen!

Meedoen!

Meld je school aan voor het Nieuwe Helden programma en wordt een leerkracht-held!

Doe mee

Meer weten

Meer weten?

Bekijk de brochure voor alle praktische informatie over het lesprogramma.

DOWNLOAD

HET LESPROGRAMMA

Het lesprogramma is door wetenschappers opgezet zodat we echt werken aan een duurzame verandering en het leerlingen ook later nog helpt bij het uitvoeren van heldendaden. In vijf lessen komen alle dingen die je moet weten en kunnen om een Nieuwe Held te worden aan de beurt.

Slide
Helden & Groepsgedrag
In de eerste les gaan de leerlingen aan de slag met hun eigen definitie geven aan het woord held. Wanneer moet je iemand helpen? En wat zijn de dingen die ons hierin tegenhouden?
Slide
Groei Mindset
We werken aan een groei-mindset, en bekijken hoe valkuilen samenhangen met kwaliteiten. Leerlingen worden gestimuleerd te oefenen en uitdagingen aan te gaan, ook als het aankomt op helden-situaties!
Slide
Mindfulness
Wanneer leerlingen zelfstandig in staat zijn om op een nieuwe manier met hun spanningen om te gaan biedt dit een stevige voedingsbodem effectiever te handelen in situaties waarin iemand hulp nodig heeft.
Slide
Sociale Zelfverdediging
Onze trainer Toon (je Kracht) is expert op het gebied van zelfverdediging en weerbaarheid. Hij oefent met de leerlingen hoe dit in te zetten bij heldensituaties en geeft ze zo kracht en zekerheid mee.
Slide
Eerste Held Bij Ongelukken
In de afsluitende les oefenen de leerlingen met de vier stappen van EHBO. Tot slot brengen we alle lessen samen en kunnen leerlingen alles wat ze oefenden toepassen bij het helpen van een ander.

DOE MEE!

Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je dan (vrijblijvend) aan.

  • Als leerkracht krijg je de kans je leerlingen in een nieuw licht te observeren.
  • Je hele school wordt heldhaftiger: de leerlingen van de bovenbouw kunnen hun heldenacties laten doorklinken bij de jongere kinderen.
  • Elk kind kan zich ontwikkelen tot een Nieuwe Held, zeker met de challenges op deze website erbij!

Nadat je jouw school hebt aangemeld, nemen we contact met je op om praktische details door te nemen en je vragen te beantwoorden.

Meld je school aan voor Nieuwe Helden!

    CHALLENGES

    Ben je benieuwd naar de heldendaden die leerlingen gaan doen? Bekijk zelf het overzicht met meer dan 40 challenges!

    BEKIJK DE CHALLENGES