WAT IS NIEUWE HELDEN?

Nieuwe Helden is een project van Stichting Hero Town NL. Bij Nieuwe Helden geven we kinderen uit groep 6, 7 en 8 met behulp van trainingen de kennis en vaardigheden om zich als held in te zetten. Helden zijn volgens Hero Town NL mensen die hun nek uit durven te steken voor anderen die hun hulp nodig hebben, óók wanneer dat een persoonlijk of sociaal risico met zich meebrengt.

Onze ervaren trainers bereiden het programma samen met de leerkracht voor op een school en verzorgen daarna zelfstandig de lessen met de klas. Leerkrachten zijn hier meestal bij aanwezig omdat ze het waardevol vinden om de ontwikkeling van hun klas vanuit een ander perspectief mee te maken, en het geleerde toe te laten passen zowel binnen als buiten de muren van de school

ONS DOEL

Het doel van Nieuwe Helden is het bijdragen aan de ontwikkeling van een sociale, actieve en empathische wereldburgers. Met behulp van onze programma’s komen mensen vaker op voor elkaar en zichzelf wanneer ze een situatie tegenkomen die niet strookt met hun waarden. Ze durven in te grijpen wanneer het er écht toe doet.

Leerlingen

De leerlingen bouwen tijdens de trainingen aan het vertrouwen dat zij - ook al zijn ze nog jong- een verschil kunnen maken in de kleine en grote problemen die ze tegenkomen in hun leven en in de wereld. Ze krijgen meer inzicht in groepsprocessen, het omstander-effect en de mechanismen om gedrag te sturen. Dit combineren we met het aanleren van nieuwe vaardigheden zoals EHBO en zelfverdediging waardoor de leerlingen beter worden in het opkomen voor zichzelf én anderen. Terwijl ze deze nieuwe vaardigheden en kennis opdoen, leren zij hoe ze dit op een verantwoorde en veilige manier kunnen inzetten.

WORD EEN HELD!

Leerkrachten

De leraren zien tijdens het programma hoeveel initiatief er in de leerlingen verborgen zit en hoe ze dit potentieel kunnen helpen aanboren. Eigenschappen van kinderen staan niet altijd vast, ook al lijkt dit soms zo in de setting van een klas. Leraren ontwikkelen hun eigen “groei-mindset” waardoor de leerlingen zich beter kunnen ontwikkelen in hun helden-eigenschappen en gebruiken de tools die Nieuwe Helden biedt zoals de interactieve challenges op de website en de lerarenhandleiding.

DOE MEE!

Iedereen!

In iedereen zit natuurlijk een Nieuwe Held! Ook ouders, broertjes en zusjes kunnen betrokken worden bij Nieuwe Helden. Daarnaast is de Nieuwe Helden-gedachte ook toe te passen binnen gemeenten, het bedrijfsleven, op de sportclub, in de zorg en in vele andere organisaties. Leer meer over Nieuwe Helden of onze andere projecten op de website van Hero Town NL.

NAAR HERO TOWN

HIER STAAN WE NU

Hero Town NL blijft verder groeien. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen, leermomenten en doelen. Bekijk hier onze Heldenreis tot nu toe.

Fase 1

Stichting Hero Town is opgericht.

Fase 2

Het Nieuwe Helden Project is geboren. Met pilotlessen hebben we het programma neergezet.

Fase 3

Samen met scholen werken we aan de ontwikkeling van het lesprogramma én de nieuwe website.

Fase 4

De nieuwe website is af! Compleet met challenges en je eigen heldenpagina.

Fase 5

Het lesprogramma gaat van start op scholen in heel Nederland.

SCHRIJF JE IN

HET TEAM

Dit zijn ze, de helden achter Nieuwe Helden! Zij zetten zich elke dag in om meer nieuwe helden te trainen.

Georgie

Georgie

Georgie heeft álles in zich wat een held maar nodig heeft, en ondanks wat onzekerheden, spanning en soms niet goed durven, komtie toch altijd in actie voor een ander. Wil jij net zo worden? Dan hoef je alleen maar veel te oefenen met alle challenges die deze website je biedt!

Eva

Eva

Ik ben Eva en trainer binnen het Nieuwe Helden programma. Hiermee hoop ik bij te dragen aan zelfkennis en -vertrouwen bij kinderen, want je kunt pas een held voor anderen zijn als je jezelf ook een held vindt.

Fleur

Fleur

Aardig zijn kost niets. Dat is al jarenlang mijn motto. De wereld wordt alleen maar mooier als we lief en goed zijn voor elkaar: als we elkaar helpen. Die boodschap wil ik graag actief verspreiden, in de klas en daarbuiten!

Ilse

Ilse

Dit project bracht glinsters in mijn ogen, omdat ik het heel belangrijk vind om elkaar altijd te helpen als je dat kan. Ik stimuleer mezelf en anderen om vaak anderen hulp aan te bieden, zelfs als je die persoon niet kent, of het is spannend, of je weet eigenlijk niet wat iemand nodig heeft.

Hendrikje

Hendrikje

Ik wil graag dat de wereld waarin ik leef een mooie en positieve plek is. En hier werk ik graag dagelijks aan mee: er zijn voor de mensen om mij heen, lachen naar vreemden, even een handje helpen.. Als trainer draag ik deze boodschap graag verder de wereld in; op naar een toekomst waarin mensen er écht zijn voor elkaar!

Jana

Jana

Elke dag kom ik een situatie tegen waarin ik denk “Dit is er zo een, nú kan ik iets doen”. Vaak klein, soms groot. Ik besef me telkens dat iedereen heldendaden kan uitvoeren, en dat wil ik mensen ook leren!

Joop

Joop

Onze jeugd is onze toekomst, daarom is het zo belangrijk dat zij ook leren om onze Nieuwe Helden te worden. Daar wil ik graag aan meehelpen.

Jorit

Jorit

Voor mij is Nieuwe Held zijn: als je twijfelt of je iemand kan helpen, altijd vragen of je iets kan doen. Ook als het niet nodig was zijn mensen super blij met het aanbod!

Michelle

Michelle

Vanaf de eerste kennismaking met de filosofie van Nieuwe Helden was ik om. Deze ervaringen en vaardigheden die ik heb opgedaan met dit programma wil ik graag delen met kinderen, zodat zij hier vanaf jongs af aan mee bezig zijn en de wereld van jou en mij steeds wat mooier en gelukkiger kunnen maken op hun manier.

Olav

Olav

Hoe ik een held probeer te zijn: ‘Ik probeer altijd te doen wat ik belangrijk vind, met respect voor de ander. Vaak levert dat het beste op voor iedereen. Omdat Nieuwe Helden mensen helpt dat ook te doen, help ik Nieuwe Helden.’

Toon

Toon

Mijn doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen met mijn lessen en ze hierdoor ook zelfverzekerder door het leven gaan. Dus Toon Je Kracht! 🙂

Zef

Zef

Voor de Nieuwe Helden heb ik gewerkt aan de eerste ontwikkeling en testen van ons heldenlesprogramma. Jullie treffen me in de klas als trainer en kunnen bij me terecht voor alle vragen over de filosofie en sociaal-psychologische achtergrond van Nieuwe Helden.

CONTACT

 

Nieuwe Helden is een initiatief van stichting Hero Town. Heb je een vraag of tip? Stuur ons een mail via nieuwehelden@herotown.nl of bezoek de contactpagina.

contact