Algemeen

Spandoek voor de zorg

Challengedetails

Individueel
Online, Real life
Algemeen
1 uur
Benodigdheden:
Knutselspullen
Tags:
samenthuis

Heldendaad

Door het coronavirus moet de zorg deze tijden ontzettend hard werken én lopen ze zelf veel risico. En dan doen zeg gewoon, voor ons! Wij vinden dat enorm bijzonder en hebben al veel spandoeken zien langskomen van mensen die hun waardering voor de zorg hiermee uitspreken.

Doe jij mee?

Wat je kunt gebruiken: je kunt een oud laken gebruiken, of A4’tjes die je naast elkaar plakt, of andere grote vellen.

Hoe je het kunt doen: je kunt met verf werken, letters uitknippen, tekenen, stiften gebruiken, een berg glitters erop gooien.

Wat je kunt maken: je kunt je eigen tekst verzinnen, bijvoorbeeld zoiets als “WIJ DANKEN DE ZORG” of  “JULLIE ZIJN HELDEN!” en dat op je spandoek maken, en versieren zoals jij dat wilt.

Waar je het kunt hangen: Je kunt een spandoek altijd hangen voor je eigen raam (als je aan de straatkant slaapt) of in het raam van de keuken of woonkamer, als maar mensen die er langs lopen het kunnen lezen. Er zijn ook al wat spandoeken gespot bij bushokjes in de buurt van ziekenhuizen.

Wil je het graag buiten hangen, op een plek waar veel mensen het zien? Houdt er dan even rekening mee dat je veel afstand houdt van mensen wanneer je het gaat ophangen. Misschien willen je ouders ook wel helpen?

Stuur je ons een foto van je spandoek? Post het op instagram met de hashtag #samenthuis en tag @nieuweheldenproject erin. Dan delen wij het sowieso!

Wat leer je hier van?

Je waardering uiten voor helden zoals die van de zorg zal ze heel blij maken!

Tip!

Zorg dat je tekst goed groot leesbaar is. Heb je alleen A4'tjes, kies er dan voor om 1 letter per A4'tje te doen!