Groeien

Omdenken

Challengedetails

Individueel
Real life
Groeien
5 minuten
Tags:
Behulpzaamheid, samenthuis, Samenwerken

Heldendaad

Als je mee hebt gedaan aan de lessen van het Nieuwe Helden Project, dan heb je in les 5  het kwaliteiten spel gespeeld, iets wat slecht lijkt heeft vaak ook een heel goede kant!

Let maar eens goed op in de klas, veel kinderen zeggen vaak dat ze niet goed zijn in dingen. Als je even doordenkt zit er vaak ook een heel goede kant aan waar iemand slecht in is. De positieve kant van iets stoms zien heet omdenken. Je denk iets, maar we draaien hem om! Van de andere kant gezien is het vaak juist positief. Probeer je vrienden, klasgenoten, ouders etc. eens wat beter over zichzelf te voelen door ze te helpen omdenken.

Nu we allemaal thuis moeten zitten door Corona zijn er vast ook dingen die je momenteel stom vindt, of waar je je misschien zorgen om maakt. Die kun je ook omdenken. Maak een lijstje van de dingen die je nu niet leuk vindt, en schrijf er steeds je omdenkgedachte achter. Bijvoorbeeld:

Ik vind het stom dat ik mijn vrienden nu niet elke dag op school zie.
De omdenkgedachte is: maar het is megagezellig op de app Houseparty en daar doen we ook leuke nieuwe spelletjes met elkaar.

Wat leer je hier van?

Herkaderen van negativiteit.

Tip!

Kijk eens rond op dit instagramaccount voor omdenkvoorbeelden. https://www.instagram.com/omdenkennederland/