Groeien

Jouw Heldengroeidoel deel 1

Challengedetails

Individueel
Online
Groeien
5 minuten
Benodigdheden:
Helemaal niks
Tags:
Behulpzaamheid, Heldenactie, Moed, Zelfvertrouwen

Heldendaad

Denk eens na welke Heldeneigenschap jij nog verder wilt ontwikkelen en maak daarmee een persoonlijk heldengroeidoel. Is er iets dat jij nog niet zo goed durft maar wel zou willen doen?

Een voorbeeldje om je te helpen: je bent supergoed in het troosten van vrienden, maar dat kind in de klas dat je niet zo goed kent en niet zo bevriend mee bent troosten: dat vind je nog lastig.

Dan kan het jouw heldengroeidoel worden om ook mensen buiten je vriendengroep om te kunnen troosten. Wat je moet doen om daarin te groeien is bijvoorbeeld oefenen met empathie, zodat je sneller doorhebt wanneer iemand troost nodig heeft.

Klik hiernaast op “ik doe mee” en vul bij de vraag in wat jouw heldengroeidoel wordt!

 

Vraag en antwoord

Vraag: Wat zijn de Heldeneigenschappen?

Antwoord: Dit leer je in de 5 lessen op school, maar je kan er ook van alles over vinden op deze website en in de challenges! 1. Een held Doet 2. Een held Groeit 3. Een held heeft Zelfvertrouwen 4. Een held heeft Focus en Rust 5 Een held is Omgevingsbewust

Vraag: Ik weet niet precies hoe ik een heldengroei-doel moet bedenken

Antwoord: Als je de eerste les van Nieuwe Helden op school hebt gehad wordt het al wat makkelijker. Vraag eens aan je klasgenoten wat zij hebben bedacht! Of vraag aan mensen in je omgeving of ze met je mee willen denken. Misschien weten je ouders of broer/zus wel iets?

Vraag: Wat is empathie?

Antwoord: Empathie betekent dat je je in andere mensen kunt verplaatsen, dus net alsof je hun gedachten kunt lezen en hun gevoel zelf ook hebt. 

Wat leer je hier van?

Je leert jezelf kennen, weet waarin je kunt groeien, en kan daardoor over een tijdje een echte heldendaad uitvoeren!

Tip!

Denk goed na wat je nu nog niet zo goed zou kunnen of durven, maar wel haalbaar is om over een tijd te kunnen, als je oefent en groeit!