Doen

Complimentenspel

Challengedetails

Klas
School
Doen
15 minuten
Benodigdheden:
Kaartjes en pennen
Tags:
Les 2, Spel

Heldendaad

Deze challenge is een complimentenspel. Je kunt dit spel spelen in groepjes (dat is sneller) of individueel.

Volg je de Nieuwe Helden training op school met je klas? Dan doe je deze challenge in les 2 met de heldentrainer en je klas!

Je vormt groepjes van 4 of 5 kinderen. Ieder groepje krijgt van de juf of meester 1 naam van iemand uit een ander groepje. Samen met je groepje schrijf je een compliment voor dat kind op een los blaadje. Wanneer ieder groepje een compliment heeft geschreven haalt de leerkracht alle blaadjes weer op. De leerkracht leest vervolgens de complimenten voor en met de hele klas mag je raden voor wie het compliment is. Om het raden iets makkelijker te maken kan de leerkracht benoemen in welk groepje de complimentontvanger zit.

Let dus goed op: het compliment moet heel erg uniek zijn, anders kun je nooit raden voor wie het compliment is!

Wat leer je hier van?

Een compliment is de simpelste heldendaad!

Tip!

Een uniek compliment gaat vaak over iets wat iemand van binnen heel mooi en goed maakt. Of iets van iemand de afgelopen tijd opvallend goed heeft gedaan voor een ander. "Je hebt mooie schoenen" of "Je kan goed voetballen" zijn niet uniek. Een uniek compliment zou kunnen zijn: "Ik vind het knap hoe je afgelopen week in de gmles op kwam voor de klasgenoot die buitengesloten werd" of "Jij kunt de sfeer in de klas altijd opvrolijken" Je kunt dit spel ook individueel doen, als een soort surprise. Iedereen krijgt de naam van 1 ander kind, waar je dan een compliment voor moet schrijven. De leerkracht leest ze voor en is de enige die weet voor wie het compliment bedoeld is. De hele klas mag raden voor wie het is.