OVER HERO TOWN NL

Het is in onze maatschappij bijna ongewoon om anderen te helpen. Het motto lijkt wel: “Bij twijfel niets doen.” Vanuit de gedachte dat anderen het wel zullen oplossen…

Hierdoor blijven kleine en grote sociale problemen bestaan.

We wijzen anderen niet de weg als ze verdwaald zijn, laten oude dametjes met boodschappentassen zeulen of kijken weg als iemand gepest wordt.
Maar ook: mensen worden gediscrimineerd of in elkaar geslagen of raken in een isolement.

Wij van Hero Town NL geloven dat de meeste mensen wel wíllen helpen maar niet weten hoe. Het is eigenlijk heel simpel:

Die twijfel komt niet voort uit onwil, maar door een verkeerde denkwijze.

Bystander effect

Voorbeeld van het bystander effect

Wat doen wij hieraan?

Soms is het lastig om assertief op te treden in situaties waarin jij onrecht of nood ziet. Dat kan zijn omdat je jezelf misschien door groepsdruk, sociale normen of stress belemmerd voelt. Hero Town NL traint mensen om deze obstakels te overwinnen.

Wij leren mensen omgaan met hun mentale en psychologische barrières door ze op verschillende manieren vaardigheden bij te brengen die mensen helpen om in actie te komen.

Trainingen

Wij ontwikkelen en voeren trainingen uit waarin we wetenschappelijke kennis combineren met leren door ervaring in de praktijk.

Lezingen en workshops

We spreken op conferenties en andere evenementen, waarin we dieper ingaan op verschillende aspecten van heldhaftig gedrag, bijv. op de werkvloer, in de wijk en op scholen.

Community

Samen staan we sterker. Om deze reden vinden wij het belangrijk om gelijkgestemden een platform te bieden om de kennis die we hebben, te delen met de maatschappij. Daarom werken wij samen met zowel nationale als internationale organisaties.

Ontstaan Hero Town NL

Stichting Hero Town NL is opgericht door 11 initiatiefnemers. Deze mensen hebben de basis gelegd waar nu door een enthousiast team van professionals en vrijwilligers op wordt voortgebouwd.

Hero Town NL is een non-profit stichting met een ANBI-status. Dat betekent dat wij belastingvrije giften kunnen ontvangen die we voor tenminste 90% besteden aan het behalen van de doelstellingen.

Hero Town NL bestaat uit een driekoppig vrijwillig bestuur, een kernteam van 3 vaste krachten en een wisselende groep van zzp-ers, vrijwilligers en parttimers die zich als trainer, ontwerper en onderzoekers inzetten voor Hero Town NL.

Onze mensen

Hoe kun jij meedoen?

null

Meld jouw school aan!

Doe mee met ons Nieuwe Helden programma voor groep 6, 7 en 8 voor het basisonderwijs! Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief en informatie te ontvangen over het programma.

Boek een lezing of workshop

Heldengedrag is te stimuleren in iedere laag van de bevolking, van de werkvloer tot in de sportschool. Hero Town NL biedt op maat gemaakte opties voor iedere doelgroep. Neem contact voor meer informatie.

Doneer aan stichting Hero Town NL

Van een klein tot groot bedrag, voor een individu of organisatie, jouw donatie wordt volledig ingezet voor het uitvoeren van onze projecten. Bekijk onze donatiepagina hier.

Werken of vrijwilligen

Hero Town NL is altijd op zoek naar vrijwilligers! Bekijk onze vacatures om te kijken hoe je jouw kennis en vaardigheden in kan zetten voor stichting Hero Town NL. De vacatures vind je op deze pagina.

Adopteer een school

Jouw organisatie kan een school in jouw buurt adopteren, zodat deze leerlingen kosteloos kunnen deelnemen aan ons Nieuwe Helden programma. Bekijk de brochure voor meer informatie.

Community

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via het contactformulier onderaan deze website, deel interessante artikelen over Helden via onze accounts op Twitter, Facebook of LinkedIn en spread the word!

Bekijk onze projecten

Nieuwe Helden

In het Nieuwe Helden Project leren kinderen van 10 tot 12 jaar hoe zij tools zoals mindfulness, een groei-mindset, EHBO en zelfverdediging kunnen inzetten om op te komen voor zichzelf en anderen. In een vijfdelig lesprogramma laten onze trainers de kinderen op een afwisselende manier kennismaken met deze onderwerpen, daarna gaan zij er zelfstandig mee aan de slag door op onze interactieve website verschillende challenges uit te voeren en hun heldenprofiel verder op te bouwen.

Hero Round Table conferentie

De Hero Round Table conferentie vond plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen in het voorjaar van 2016. Deze internationale conferentiereeks wordt over de hele wereld gehouden en inspireert, motiveert en instrueert mensen van alle bevolkingslagen om tot actie te gaan en hun eigen helden-initiatief te ontplooien. Enthousiaste deelnemers en mede-organisatoren kwamen samen na afloop en zo werd Stichting Hero Town NL opgestart. Wij mochten vervolgens onze eigen bijdrage leveren op de Hero Round Table conferentie in Londen: een workshop in het starten van je eigen non-profit.

Wat vinden deelnemers van onze projecten?

Partners & vrienden

Vers van de pers

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

[contact-form-7 id=”134″]

Mis niks via onze social media kanalen!