Update Hero Town Roadshow gemeente Haarlemmeermeer

De maand januari stond in het teken van ontmoetingen voor de Hero Town Roadshow. Hero Town heeft in samenwerking met verschillende lokale organisaties meetups georganiseerd op bijzondere locaties in gemeente Haarlemmermeer. Zij hebben hun deuren open gezet! Iedereen vanaf 18 jaar, woonachtig in Haarlemmermeer was welkom om mee te doen. 

Zaterdag 7 januari 2023 van 11.45 tot 14.30 uur

Hero Town Roadshow officieel geopend in de bibliotheek Hoofddorp-Centrale

We hebben op zaterdag 7 januari de Hero Town Roadshow officieel geopend met de Mensenbieb in de Centrale Bibliotheek in Hoofddorp. Zoals je in de bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens. Bezoekers konden in gesprek met iemand die ze anders niet zo snel zouden ontmoeten. De levende boeken konden gratis gereserveerd en gelezen worden. Met de belangrijke vuistregel om het boek netjes en zonder vouwen weer terug te geven. Het was een te gekke middag die bol stond van bijzondere gesprekken en ontmoetingen.

Veel dank aan de Centrale bibliotheek Hoofddorp, stichting Mensenbieb en de levende boeken voor de fijne samenwerking!

De Mensenbieb werd mede mogelijk gemaakt door de Haëlla stichting. Daar zijn wij heel blij mee!

Haella Stichting

Donderdagochtend 26 januari 2023

Meetup in buurtcentrum de Veste tijdens het religieus ontbijt van stichting Maatvast

Onze eerste meetup in Haarlemmermeer hebben we op donderdagochtend 26 januari 2023 gehouden bij het religieus ontbijt van Stichting Maatvast Haarlemmermeer in buurtcentrum de Veste!

Het samenbrengen van diverse lokale (religieuze) organisaties is een prachtig initiatief van Maatvast Haarlemmermeer. Wij mochten hier vanochtend met een stukje van de Hero Town Roadshow invulling aan geven, waardoor ook andere inwoners van Haarlemmermeer aan konden sluiten vanochtend.

Ontzettend mooi hoe deze deelnemers allemaal bereid waren elkaar open van mens tot mens te willen ontmoeten. Deelnemers die ook vanuit hun functie groepen vertegenwoordigen en daarover hun ervaringen delen. Wat zijn de vooroordelen waar jij weleens mee te maken hebt? En betrap jij jezelf ook weleens op een vooroordeel richting de ander? Door te doen en te delen hebben deelnemers kunnen ervaren waar de Hero Town Roadshow eigenlijk voor staat.

Het is mooi om te zien dat zoveel organisaties binnen gemeente Haarlemmermeer op zoek gaan naar onderlinge verbinding. Wij voelen ons dankbaar naar de mensen die vandaag mee hebben gedaan en dit avontuur met ons aan wilden gaan.

Veel dank aan stichting Maatvast voor hun gastvrijheid deze ochtend!

Donderdag 26 januari 2023 van 14.45 tot 17.00 uur

Meetup in de aula van de Internationale Schakelklas (ISK) van het Hoofdvaart College in samenwerking met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer.

Deze meetup hebben we gehouden in een klaslokaal van de Internationale Schakelklas van het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp in samenwerking met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer. Deze school is er voor kinderen tussen 12 en 18 jaar die gevlucht zijn om binnen een veilig schoolklimaat Nederlands te leren voor zij doorstromen naar het regulier middelbaar onderwijs. Deze meetup was door de setting van de school en het aantal mensen nog persoonlijker. Tijdens “Stap over de lijn als..” hebben we daardoor veel persoonlijke ervaringen met elkaar kunnen delen en heeft ieder zich echt persoonlijk opengesteld en kwetsbaar opgesteld. Zoals een deelnemer ook noemde: ‘Dit gebouw ademt het thema hoe het is om te vluchten uit je thuisland’. Een erg mooie ervaring!

Veel dank aan stichting Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer en ISK/ Hoofdvaartcollege voor de fijne samenwerking en de gastvrijheid!

Vrijdagavond 27 januari 2023

Meetup in de huiskamer van buurtcentrum de Nieuwe Silo in Graan voor Visch

De Nieuwe Silo is een fijne ontmoetingsplek in de wijk Graan voor Visch. Met maar liefst eenenvijftig verschillende nationaliteiten is Graan voor Visch een zeer heterogene wijk. De sociale samenhang behoorde lang tot de laagste van Hoofddorp, maar de buurtcohesie is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De Nieuwe Silo is inmiddels een herkenbaar en gewaardeerd ontmoetingspunt in de wijk. 

Tijdens deze meetup zijn verschillende vooroordelen langs gekomen. Het leverde onderlinge discussies op die open met elkaar gevoerd werden. Mooi om te zien en horen dat een ieder de waarde van de dialoog ziet. 

Veel dank aan buurtcentrum de Nieuwe Silo voor de gastvrijheid en de fijne samenwerking!

Woensdagavond 29 maart 2023

Afsluiting Hero Town Roadshow

En dan ineens is het zover! Afgelopen woensdag was de afsluiting van de Hero Town Roadshow in Poppodium C. Zo’n mooie plek om dit te mogen doen, want dankzij C. konden we daar staan. Zij wilden ons de mogelijkheid geven te laten zien wie we zijn om bij te dragen aan het sociaal domein.

Woensdagavond 29 maart 2023 hebben we de Hero Town Roadshow in de 1e Gemeente Haarlemmermeer afgesloten met ‘Stap over de lijn’ in Poppodium C. Te gekke locatie.

Meer dan 60 helden waren erbij en zijn het avontuur aangegaan zonder precies te weten wat de avond inhield. 😊

Helden die alleen of samen kwamen, helden die van het begin af aan enthousiast waren om mee te doen aan de Roadshow, helden die hun kwetsbaarheid toonden om elkaar van mens tot mens te ontmoeten.

We willen de gemeenschap van Haarlemmermeer enorm bedanken. Het is een gemeente vol helden die hun nek uitsteken om de wereld een stukje mooier te maken en de verbinding te zoeken met elkaar! Daarvoor hoef je het niet perse eens te zijn met elkaar. Nieuwsgierigheid en respect zijn de sleutel. Laten we vooral met elkaar praten in plaats van over elkaar.

En oordelen, ach die hebben we eigenlijk allemaal wel. Het gaat er alleen om hoe je ermee omgaat. Ontdek je ze bij jezelf. Ga op onderzoek uit en informeer bij diegene en ga het gesprek aan. Je zult tot prachtige ontdekkingen komen en zien waar jullie overeenkomen en waar je verschilt. En dat is helemaal ok!

Heel fijn dat wethouder Marjolein Steffens-van de Water speciaal langskwam om het embleem Hero Town Haarlemmermeer namens de gemeenschap in ontvangst te nemen.