Er is zoveel meer dat ons verbindt

De Hero Town Roadshow zorgt voor bijzondere ontmoetingen binnen jouw eigen gemeente, daagt uit tot het herkennen en overwinnen van valkuilen in gesprekken en gaat samen met jou op zoek naar de waarde van een ander perspectief.

Juist wanneer mensen met verschillende perspectieven elkaar onder vier ogen ontmoeten en constructief met elkaar praten, veranderen ze. Onderlinge overeenkomsten worden zichtbaar, vooroordelen nemen af en begrip neemt toe.

Zo kan ook onze samenleving veranderen, gesprek na gesprek.

De Hero Town Roadshow wil hier iets aan doen!

Hoe?

Wij brengen inwoners van gemeenten samen om te bouwen aan een eigen Hero Town.

Op basis van onze drie pijlers dagen we je uit om gevoelige maatschappelijke gesprekken op een constructieve manier te voeren.

Deze drie pijlers zijn:

  1. het bieden van wetenschappelijke psychologische inzichten;
  2. het trainen van gespreksvaardigheden;
  3. het faciliteren van ontmoetingen.

De online training en het één-op-ééngesprek

Hebben de nieuwe ontmoetingen iets losgemaakt? Dan kan je de uitdaging aangaan om jouw Hero Town match te ontmoeten voor een één-op-ééngesprek. Dit is een andere deelnemer uit je gemeente, die openstaat voor een leuk gesprek over een topic waarover jullie van mening verschillen.

Durf jij de uitdaging aan om in gesprek te gaan met iemand met een ander perspectief? Hero Town faciliteert het!

Hero Town NL biedt jou via app een gratis online training aan ter voorbereiding op deze ontmoeting. Deze training leert je valkuilen in gesprekken herkennen en daardoor ook overwinnen. In zes lessen geeft deze gespecialiseerde en laagdrempelige training wetenschappelijke inzichten en ook praktische vaardigheden om met de valkuilen in gesprekken om te gaan.

Met de inzichten en vaardigheden op zak ontmoet je iemand met een ander perspectief uit jouw gemeente. Samen ga je op ontdekkingstocht in dit gesprek om deze inzichten en vaardigheden in de praktijk toe te passen.

HOE WERKT HET?
Om je aan te melden voor het één-op-ééngesprek download je eerst via de link hieronder de app met de training. Hierbij kan je ook jouw perspectief geven op enkele onderwerpen. Op basis van deze antwoorden word je gematcht met jouw Hero Town match. Na het afronden van de online training koppelen wij je met jouw Hero Town match en maken jullie zelf een gespreksdate op een tijdstip en locatie naar keuze.

Eind februari ontvang je per e-mail de overige informatie voor deelname.

hero town talk
Hero Town Talk HTNL
Hero Town Talk

Download de Hero Town Roadshow App!