Groeien

Jouw Heldengroeidoel deel 1

Challengedetails

Individueel
Online
Groeien
5 minuten
Benodigdheden:
Helemaal niks
Tags:
Behulpzaamheid, Heldenactie, Moed, Zelfvertrouwen

Heldendaad

Vandaag ga je beginnen met deel 1 van je persoonlijke heldengroei! Je hebt waarschijnlijk vandaag, of pas geleden, les 1 gehad van het Nieuwe Helden project en daarbij al allerlei dingen geleerd over heldeneigenschappen en wat er bij komt kijken als je een Nieuwe Held wordt. Oefenen is daarbij heel belangrijk. Nu willen we graag dat je vandaag nadenkt over waar jij in wilt groeien. En dan gaat het niet over lengte, of beter worden in voetbal natuurlijk ;). Het gaat erom waar jij in wilt groeien als het gaat om heldendaden. Is er iets dat je nog niet goed durft maar graag zou willen?

Een voorbeeldje om je te helpen: je bent supergoed in het troosten van vrienden, maar dat kind in de klas dat je niet zo goed kent en niet zo bevriend mee bent troosten: dat vind je nog lastig.

Dan kan het jouw heldengroeidoel worden om ook mensen buiten je vriendengroep om te kunnen troosten. Wat je moet doen om daarin te groeien is bijvoorbeeld oefenen met empathie, zodat je sneller doorhebt wanneer iemand troost nodig heeft.

Klik hiernaast op “ik doe mee” en vul bij de vraag in wat jouw heldengroeidoel wordt!

Wat leer je hier van?

Je leert jezelf kennen, weet waarin je kunt groeien, en kan daardoor over een tijdje een echte heldendaad uitvoeren!

Tip!

Denk goed na wat je nu nog niet zo goed zou kunnen of durven, maar wel haalbaar is om over een tijd te kunnen, als je oefent en groeit!